El Centenar de la Ploma custodia la nova Real Senyera exposta en el Colege de l'Art Major de la Seda

El Colege de l'Art Major de la Seda te expost al públic, per a glòria de tots els valencians, la nova Real Senyera que han fabricat, rèplica exacta de la mateixa que processiona tots  els 9 d'Octubre pels carrers de Valéncia. Despuix d'anys en el que el Colege de l'Art Major de la Seda ha volgut restaurar la Real Senyera que ells tenen, germana de la que tots coneguem en la processó del dia de Sant Donís i de la que va cobrir el fèretre de l'ilustre escritor Vicent Blasco Ibañez, finalment i sent ells mestres de la seda, fabricaren esta replica exacta en fils d'or i seda que a dia d'hui podem visitar.


Volguent mantindre tota la representativitat que este fet supon, el Colege de la Seda va arribar a un acort junt en el Centenar de la Ploma per a que custodie la Real Senyera durant l'exposició que s'esta fent. Tres dies d'exposicio en els que els Cavallers del Centenar de la Ploma han estat al costat de la Real Senyera com a guàrdia històric d'ella. 

El pròxim 23 d'Abril D.M., día de Sant Jordi, patró del Centenar de la Ploma i de l'antiga Corona d'Aragó, la Real Senyera sera novament custodiada pels cavallers del Centenar en una històrica processó que el Colege de l'Art Major de la Seda junt en el Centenar vol recuperar, i mantenint en la major fidedignitat possible el recorregut original, s'arribarà a la Catedral de Valéncia on serà beneida.