El Centenar de la Ploma guardona la Casa Regional Valenciana de Sevilla i l'Associació Nuestra Señora de los Desamparados

L'Excm. Mossen Leto Melero i Crespo, en representació del Capítul de Cavallers del Centenar de la Ploma, va guardonar la Casa Regional Valenciana en Sevilla aixina com l'Associació "Nuestra Señora de los Desamparados", ubicada en la mateixa ciutat, en la Medalla del 650 Aniversari del Centenar de a Ploma per la seua excelent i continua trayectòria de difusió de la cultura i tradició valenciana en la capital andalusa.

La Casa Regional remonta el seu orige a l'any 1956, quan un grup d'amants de Valéncia volien tindre un raconet de "la terreta" en una casa digna per a nostra regió, i per a Sevilla, terra que els adoptava.  

L'Associació Nuestra Señora de los Desamparados encara té més tradició, fon fundada l'any 1889,  per la Seua Eminència el Cardenal Arquebisbe de Sevilla En Benito Sanz i Forés, natural de Gandía.

Esta Associació encomanà a l'escultor valencià En Luis Gilabert, una còpia de l'image que se tenia en Valéncia en la Basílica de la Verge dels Desamparats, que aixina realisà i és la que actualment tenen en l'Iglésia de Sant Vicent Màrtir.

Vos deixem l'enllaç al Facebook de la Casa Regional per a que pugau consultar les seues activitats: Casa Regional de Valencia en Sevilla