Actes del Centenar de la Ploma en motiu del 9 d'Octubre

A les portes del día més important i representatiu del Regne de Valéncia, el 9 d'Octubre, dia on es conmemora l'entrada a la ciutat de Valéncia del rei Jaume I en 1238, i per tant, la reconquesta cristiana del Regne, el Centenar de la Ploma te previstos els següents actes per a hui 8 d'Octubre:

A les 18.45 hores acodirem a l'Ajuntament per a fer-li homenage a la Real Senyera, que estarà exposta en el Saló de Cristal de l'Ajuntament de Valéncia, per a que els valencians li manifestem el nostre respecte i veneració. Durant les visites un cor interpretarà “ El Cant a la Senyera “ de Carles Salvador, que en una lírica maravellosa li canta a la nostra bandera.

A les 20.00 hores en la Catedral, celebrant la cristianisació del Regne, el Capítul oferirà la Santa Missa en la Capella del Sant Càliç en honor de tots els qui donaren la seua vida en defensa del nostre Regne, de les seues llibertats i de la nostra cultura valenciana. Durant la celebració tindrà lloc l'acte de donació i recepció de la Relíquia de Sant Jordi que el nostre Capellà, l'Ilustre Sr. Mossén En Jaume Sancho i Andreu farà a l'Insigne Capítul. Finalisarà l'acte en l'interpretació de l'Himne del Centenar, himne compost pel Mestre i companyó Gómez de Edeta en lletra del companyó Federic Bisquert, estrenant-se la versió de veu i orgue cantada pel nostre companyó Ilustre Sr. En Miguel Bou.

Al finalisar la mateixa i seguint la costum, oferirem una corona de flors en la nostra capelleta de Sant Jaume en els murs de la Catedral. A continuació com ya es tradició anirem al Palau de la Generalitat per a oferir una corona de llorer davant l'estàtua del Ballester del Centenar de la Ploma. 

I el 9 d'Octubre una representació del Centenar de la Ploma acompanyarà a la tradicional baixada de la  Real Senyera des del balcó de l'Ajuntament, salves d'honor i posterior provessó.