Presentació del llibre "El Centenar de la Ploma en los Documentos"

 
VALÉNCIA- Un solemne acte en l'impressionant marc de la Llonja de la Seda de Valéncia va servir com escenari per a la presentació del llibre “El Centenar de la Ploma en els Documents” del professor Ballester-Olmos, en el que arreplega tots els documents coneguts sobre el Centenar de la Ploma, els reproduix fotogràficament i presenta, formant un còdex, un estudi paleogràfic i diplomàtic i alguns comentaris històrics sobre els mateixos. L'acte se va convertir a la vegada per part de l'Insigne Capítul de l’Almoina de Sant Jordi de Cavallers del Centenar de la Ploma en un homenage a la Real Senyera i a la Companyia del Centenar que enguany complix 650 anys des de la seua creació. En la seua entrada al Saló del Consulat del Mar, el Real Emblema era portat per un cavaller i escoltat per Ricardo Martínez Valls, José María Boluda, José Leto Melero i Federic Bisquert, tots ells membres del Centenar.

La bandera fon depositada en el centre de l'estrado com principal protagonista que era i la que va rendir honors al Penó del Gloriós Sant Jordi als acorts de l'Himne del Centenar. L'acte estigué copresidit per S.A.R. En Andrés Salvador, Archiduc d'Austria que és protector Real del Capítul i per la regidora de Cultura, María Irene Beneyto, que fon distinguida en la Creu de l’Almoina de Sant Jordi en la seua categoria “Pro Meritis” en agraïment als seus continus esforços en pro de la cultura valenciana a la que ha servit durant estos anys pese a les llimitacions presupostaries i de tot tipo que li han segut impostes.

L'autor del llibre, en sentit i emocionat parlament, dedicà el mateix a la memòria de Pasqual Martín-Villalba i Medina, qui se referí a l'última part a on s'arreplega la memòria de l'actual Centenar, constituit en Insigne Capítul allà per l'any 1981, quins guarden memòria de la tradició històrica pese a les postures catalanistes que ara imperen i els seus cavallers han jurat no només no renunciar a les senyes d'identitat valencianes, ni a la seua cultura, ni a les seues llengües, la valenciana i la castellana ya que les dos son espanyoles, si no defendre-les per tots els mijos al seu alcanç.


L'assistència de més de trescentes persones desbordà les previsions i, entre els assistents, els presidents de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, de la Societat Lo Rat Penat i de l'Ateneu Mercantil, i representants d'atres institucions cíviques i culturals.

Traducció de l'artícul publicat en el periòdic La Razón el Dimecres 3 de juny del 2015.

 

--Àlbum fotogràfic de l'acte--

En la presència de S.A.I. i R. S.A.I. i R. Don Andrés Salvador de Habsburgo-Lorena i Salm –Salm
Posted by El Centenar de la Ploma on Viernes, 5 de junio de 2015