Panegíric de Mossen Vicent Baixauli i Pastor

Ha mort Vicent Baixauli i Pastor, Cavaller i Llaurador Valencià. Fon en varies ocasions el Síndic de la Sequia de Favara i també President del Tribunal de les Aigües coses de les que se sentia molt orgullós. 

Home d'una immensa sabiduria que li havia donat la seua visió quasi cosmongònica de la realitat. Vitalista, inteligent i en una sorna envejable, era un magnífic conversador i autèntic pou d'anècdotes, especialment referides a l´horta valenciana. Parlar en ell era una delicia i un somriure necessari. Pare d´una numerosa família cristiana , deixa ara també, òrfens de la seua amistat a moltíssimes persones de les que, els guanyà per dret propi, el respecte, l'admiració i l'afecte. 

En el pla cultural fon sempre defensor de les mes pures essències valencianes en els moments difícils de la Batalla de Valéncia des de diverses associacions com el Grup d´Accio Valencianista, Valéncia 2.000, Amics de Valéncia etc… 

Va fundar i participar activament en la creació de l´Insigne Capítul de l´Almoina de Sant Jordi de Cavallers del Centenar de la Ploma i fon membre del Consell de Caps de Dehena durant mes de huit anys. 

Tots els teus Companyons del Centenar de la Ploma, Lloctinent al front, t´enviem l´últim adeu, pero mai l´ultim record.

Encomanen-lo a Deu per a que Descanse en Pau