El Centenar de la Ploma critica l' «arbitrarietat» al no permetre el trasllat de la Real Senyera del Colege de la Seda a la Catedral

Las Provincias - El Capítul de l'Almoina de Sant Jordi dels Cavallers del Centenar de la Ploma, custodi de la Real Senyera del Colego de la Sèu des de 2019, no podrà celebrar este any tampoc el trasllat del estandart des del edifici situat en el carrer Hospital fins a la Catedral de Valéncia. 

El Lloctinent General de l'entitat, Miquel Ramón i Quiles, va criticar ahir la mida donat que la proposta esta que una chicoteta comitiva anara en coches de cavalls a lo llac d'un itinerari que no hauría requerit en cap moment talls de tràfic. «La denegació municipal finalisa en l'amenaça de donar trasllat a la Policía Local archivant l'expedient sense més tràmit», va dir a LAS PROVINCIAS. Per a la prohibició, l'Ajuntament emplea u dels artículs del últim decret de la Conselleria de Sanitat, en concret l'artícul 1.3 que no permitix «espectàculs itinerants». 

Ramón i Quiles va dir que front «tal manifesta arbitrarietat, el Centenar desistix del trasllat pero celebrarà una missa en honor dels patriotes valencians fallits en el día del seu Patró, en la Catedral de Valéncia, mantenient totes les mides sanitaries decretades». 

Artícul complet: https://www.lasprovincias.es/valencia-ciudad/traslado-senyera-colegio-20210420010538-ntvo.html