Actes programats pel Centenar de la Ploma per al 9 d'Octubre 2017


L'Insigne Capítul de Cavallers del Centenar de la Ploma té organisat una serie d'actes en motiu del 9 d'Octubre, data en la que es conmemora la reconquesta cristiana del Regne de Valéncia i entrada a la ciutat de Valéncia del rei Jaume I en 1238. 

Per al día 8 d'Octubre, a les 19:30 hores, tenim previst en la Capella de Sant Jordi de la Catedral de Valéncia, l'entronisació de l'icón de "Nostra Senyora de Santa María", rèplica del que Jaume I portava en ell i va entregar a Sèu de Valéncia en 1238 per l'advocacio a la Mare de Deu. Dita image, era venerada fins a 1936 en el títul de Verge de la Sèu, any en el que tristament la destruiren, encara que per sort es conserva esta rèplica que nos permitix reviure part de nostra història com valencians i cristians.
Posteriorment, a les 20:00 hores, celebrarem una Missa en memòria de les Glòries Valencianes en la Capella del Sant Càliç. Finalmente, a les 21:00 hores farem un Homenage als antepassats davant l'estàtuta del Ballester del Centenar de la Ploma en el Palau de la Generalitat.

El 9 d'Octubre començarem acodint al solemne Te Deum en la Catedral de Valéncia, a les 11:00 hores, encorajem al poble valencià a participar en ell, com sempre ha estant fent. Després del Te Deum acodirem a la Plaça de l'Ajuntament per assistir a la Baixada de la Real Senyera, 12:00 hores, e incorporació a la Processó.