Òscar Rueda, Creu de Sant Jordi pel Capítul de Cavallers del Centenar de la Ploma, nomenat escritor de l'any 2014 per l'AELLVA

Reproduïm en goig i orgull l'artícul publicat per l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana en la decisió presa per la Junta de Govern nomenant Escritor de l'Any 2014 a Òscar Rueda i Pitarque. Des de l'Insigne Capítul de Cavallers del Centenar de la Ploma li volem donar l'enhorabona i felicitar l'AELLVA per esta encertada elecció:


"La Junta de Govern de l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana té el plaer d'anunciar que ha decidit nomenar Escritor de l'Any 2014 a Òscar Rueda i Pitarque. 

Òscar Rueda és Ingenier Geòlec i Ingenier Tècnic d'Obres Públiques per l'Universitat Politècnica de Valéncia, i Professor de Llengua Valenciana per Lo Rat Penat. 

Autor dels llibres Senyera valenciana. Símbol de llibertat (Ed. L'Oronella, 2013) i ¿Té futur la normativa de l’idioma valencià? (Ed. Mosseguello, 2014). 

És vicesecretari de l’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana, agregat colaborador de la Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes de la RACV, Director dels Cursos de Llengua i Cultura Valencianes de Lo Rat Penat, president de l’associació cultural Casal Bernat i Baldoví i de Foment de les Lletres Valencianes. 

Està en possessió de la Palma Dorada al valencianisme jovenil 2012, otorgada pel Grup Cultural Ilicità “Tonico Sansano” d’Elig; de la Creu de Sant Jordi, otorgada pel Capítul de Cavallers del Centenar de la Ploma en 2013; i del premi Fadrí - Josep Mª Guinot de les Lletres Valencianes, otorgat per l’Associació Cultural Cardona Vives de Castelló en 2014. 

Tal i ve sent tradicional, l'Escritor de l'Any serà nomenat oficialment en la gala del Sopar dels Escritors, el dia 14 de novembre, durant la qual rebrà l'estatueta que l'acredita com a tal, i llegirà un relat a tots els assistents. El premi dona dret a la publicació d'un llibre per la AELLVA i les seues editorials colaboradores. 

La nostra més sincera enhorabona al premiat."