L'entitat cultural Grup d'Accio Valencianista concedix el Premi Llealtat a En Josep Leto Melero i Crespo


El Jurat encarregat d'otorgar els Premis Llealtat a acordat concedir el mes prestigios guardo del mon valencianista a En Josep Leto Melero i Crespo, dolçainer major de lo Regne de Valencia, naixcut en Valencia en 1964. L'acte d'entrega tindra lloc en el transcurs d'un sopar que se celebrara en l'hotel Astoria del Cap i Casal el proxim divendres 6 de Juny. 

Entre els indiscutibles merits que el Jurat ha considerat a l'hora de concedir el premi d'enguany, cal destacar la gran implicacio de Josep Leto en la societat civil valenciana en general i en el moviment valencianista en particular. Leto va entrar en el Grup d'Accio valencianista en l'any de la seua fundacio (1977) de la ma de Vicent Baixauli, formant part d'aquells “chiquets del Parterre” i convertint-se en el pas dels anys en un dels mes destacats representants de la segona generacio del valencianisme. 

Entre atres asociacions ha estat, i encara l'esta, ocupant importants carrecs en l'Altar Sant Vicent Ferrer del Mocadoret, l'Insigne Capitul de l'Almoina dels Cavallers del Centenar de la Ploma, la Cofradia del Santo Caliz de la Ultima Cena, la Real Archicofradia y Hermandad del Santísimo Cristo del Salvador, Capitul de Cavallers Jurats de Sant Vicent Ferrer, en l'any 2013 va ser Calvari Major de la Festa dels Chiquets del Carrer Sant Vicent... Entre atres. 

Pero Leto es realment conegut i reconegut per tots gracies a la seua dedicacio al folclor valencia, i en especial a l'instrument al que ha consagrat la seua vida: La dolçaina. Estudià solfeig en la Escola Municipal de Musica Jose Iturbi, formant-se al costat dels mes grans, com el mestre Juan A. Blasco. Ha donat conferencies i classes magistrals sobre la dolçaina no a soles per tot lo Regne de Valencia, si no tambe en molts racons de Espanya i d'Europa a on sempre ha dut en orgull la seua valenciania. En l'actualitat dirigix la Colla de Tabalet i Dolçaina Tio Vaina, colla que funciona tambe com escola en colaboracio en el GAV. 

Lloc: Hotel Astoria Palace
Dia i hora: 6 de juny de 2014, 21:00h.
Preu: 38€
Preu jovens: 28€

Podeu apuntar-vos en la web valenciafreedom.com en el telefon 96 341 22 22, en el correu info@gav-valencianistes.com